Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a lansat proiectul ”E-bugetar – baza de date cu toţi bugetarii din România ”

Listing Image
Alege o categorie

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a lansat joi proiectul ”E-bugetar – baza de date cu toţi bugetarii din România” în cadrul unei conferințe desfășurate la Hotelul Intercontinental.

La eveniment au participat, Violeta Vijulie, preşedintele ANFP, Adrian-Gabriel Corpădean, decanul Facultății de Studii Europene, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca – partener în cadrul proiectului, Anicuța-Aura Trăistaru, director general, şef al Autorității de management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă şi general-locotenent ing. Ionel-Sorin Bălan, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, dar și reprezentanţi ai instituțiilor și autorităților publice, precum și ai echipei de implementare a proiectului.

“Scrierea proiectului și semnarea contractului de finanțare au fost realizate sub conducerea mea, în primul mandat de președinte al ANFP. Am obţinut prin POCA un buget de 12,221,760.00 lei pentru modernizarea sectorului public. Împreună cu echipa ANFP schimbăm paradigma în administrația publică: realizăm baza date cu toți bugetarii, operaționalizăm concursul naţional de recrutare în funcția publică, bazat exclusiv pe principii de transparență și performanță și instruim personalul din administrația publică pentru implementarea reformei”, a transmis Violeta Vijulie, președintele ANFP, potrivit unui comunicat al instituției.

În cadrul conferinței au fost prezentate activitățile principale ale proiectului:

1. Dezvoltarea Sistemului Electronic Național de Evidență a Ocupării în Sistemul Public – E-bugetar (SENEOSP): realizarea bazei de date cu peste 1,3 milioane de angajaţi din sectorul public;

2. Concursul național pentru funcționarii publici: dezvoltarea conceptului, operaționalizare şi pilotare;

3. Instruirea personalului din administraţia publică: dezvoltarea competenţelor în domeniile managementul resurselor umane şi digitalizare pentru7.300 persoane, din care 7.200 vor fi formate în sistem e-learning şi 100 în sistem clasic, prezență față în față.

Sursă știre: caleaeuropeana.ro