Bihor: Concurs internaţional de proiecte pentru viitorul centru cultural din Oradea

Listing Image
Alege o categorie

Consiliul Judeţean a anunţat, vineri, startul concursului internaţional de soluţii pentru edificarea unui centru multifuncţional în Oradea, un proiect realizat de administraţia judeţeană în parteneriat cu Primăria municipiului reşedinţă.

Potrivit unui comunicat al CJ Bihor, concursul lansat chiar pe 1 octombrie este internaţional, toate documentele fiind postate pe site-ul instituţiei unde a fost creată o pagină dedicată acestui concurs: cjbihor.ro/centrucultural. Aici pot fi accesate documentaţia pentru concurs, documentaţia suport, documentaţia foto şi video, calendarul şi datele de contact, informaţii disponibile atât în limba română, cât şi în limba engleză.

Concursul cu premii în bani are ca scop selectarea celor mai bune propuneri pentru construirea centrului, promovând interesele locuitorilor judeţului pentru creşterea calităţii vieţii şi, implicit, a patrimoniului construit.

Clădirea ar urma să aibă o sală principală cu o capacitate de 1.000 – 1.200 de locuri şi alte săli de conferinţe adiacente. Centrul cultural ar urma să fie construit pe o suprafaţă de aproximativ 3.500 de metri pătraţi şi să aibă o înălţime maximă de 24 de metri.

Centrul va găzdui reuniuni, congrese sau conferinţe şi spectacole, dar va funcţiona şi ca un HUB creativ, contribuind astfel la dezvoltarea turismului cultural, ştiinţific şi de afaceri în municipiul Oradea şi judeţul Bihor.

Cei interesaţi pot depune proiectul până la data de 30 noiembrie, inclusiv, până la ora 17,00. Pe 6 octombrie este programată o vizită pe amplasamentul viitorului centru. Jurizarea va avea loc pe data de 2 decembrie, urmând ca rezultatele să fie publicate a doua zi. Proiectul câştigător, după perioada de contestaţii, va fi prezentat într-o conferinţă de presă pe data de 15 decembrie.

Juriul este format din o echipă de patru arhitecţi şi vicepreşedintele CJ Bihor, Călin Gal. Cea mai mare pondere a punctajului va fi partea de creativitate şi originalitate. Va fi punctată, de asemenea, partea de viabilitate şi sustenabilitate, având în vedere că va fi un proiect de aproximativ 15 milioane de euro.

Câştigătorul premiului I va pune în practică proiectul, premiul II va primi 40.000 de lei, iar premiul III – 25.000 de lei.

 

Sursă Știre: AGERPRES