Cea mai mare schimbare pentru carduri bancare tocmai a fost anunțată

Listing Image
Alege o categorie

În ultima perioada părea că a fost uitată problema degradării mediului și a încălzirii globale. Condițiile actuale par mult mai stringente, iar pericolul imediat se simte mai accentuat decât cel estimat de unii specialiști sau de alții. În această situație, problemele de mediu au fost plasate pe un loc secund de către cei mai mulți dintre actorii mondiali.

Mastercard promite, însă, o transformare în ceea ce privește acest lucru. Compania a anunțat o posibilă trecere de la cardurile de plastic la o alternativă ecologică pentru acestea.

Mastercard propune o schema numită Parteneriatul Plăților Verzi (Green Payments Partnership – GPP) prin care să înlocuiască materialele plastice din care sunt realizate cardurile cu materiale prietenoase cu mediul. Peste 60 de instituții financiare au adoptat formal acest parteneriat și și-au asumat producerea cardurilor utilizând materiale reciclabile, biodegradabile, din surse bio și oceanice. Printre acestea se numără și Credit Agricole și Banca DBS din Taiwan.

Informații contact