Credit bancar în valoare de 130 milioane lei, angajat de primăria Baia Mare pentru investiții

Listing Image
Alege o categorie

Primăria municipiului Baia Mare va accesa un credit bancar în valoare de 130 de milioane de lei, sumă care urmează a fi utilizată la cofinanţarea unor proiecte de interes local realizate cu fonduri europene, a declarat primarul Cătălin Cherecheş.

Singura modalitate prin care putem să asigurăm prefinanţarea sau cofinanţarea proiectelor unor investiţii din fonduri europene nerambursabile a constat în realizarea unui credit bancar. Suma de 130 milioane lei va permite cofinanţarea unor proiecte de anvergură pentru oraş, dar şi pregătirea altor proiecte la fel de importante“, a spus Cătălin Cherecheş.

Acesta a mai precizat că majoritatea proiectelor care urmează a fi realizate din fonduri europene sunt axate pe modernizarea infrastructurii urbane, locuinţe sociale şi utilitare. Contractarea unui nou credit bancar a fost aprobată de vechiul Consiliu Local.

Pe lângă noul credit contractat, Primăria municipiului Baia Mare mai are în derulare încă trei credite în valoare de 50 de milioane lei, 96,4 milioane lei, respectiv, 76 milioane de lei. Până la sfârşitul anului 2020, gradul de îndatorare a municipalităţi este estimat să ajung la 4,96%.

Informații contact