Huawei: 5G se traduce prin îmbunătăţirea productivităţii în toate sectoarele economice şi reducerea problemelor din domeniul sanitar

Listing Image
Alege o categorie

Tehnologia 5G se traduce prin îmbunătăţirea eficienţei şi productivităţii în toate sectoarele economice şi reducerea problemelor din domeniul sanitar, afirmă reprezentanţii gigantului Huawei în cadrul evenimentului online Huawei Better World Summit 2020, organizat de compania de IT&C.

În cadrul evenimentului au fost prezenţi mai mulţi reprezentanţi ai mediului economic din întreaga lume, atât din China, cât şi din Orientul Mijlociu, care au prezentat mai multe cazuri în care tehnologia 5G a ajutat la îmbunătăţirea activităţii angajaţilor, ceea ce a dus la o creştere a productivităţii companiei.

„Vom vedea cum tehnologia 5G îmbunătăţeşte activitatea din fabricile companiilor din sectorul minier, manufacturier, sau cum 5G poate furniza servicii de închiriere”, a spus Paul Michal Scanlan, CTO  of th Carrier BG, Huawei.

Astfel, Wang HaiGang, deputy general manager în cadrul Xinyuan Coal Mine, spune că tehnologia 5G scurtează timpii de muncă a-i angajaţilor, prin transmiterea semnalelor de control la centrul de expediere şi comandă amplasat pe teren, de unde sunt controlate echipamentele miniere.

„Suntem la circa 534 de metri sub pământ. Aceasta este în prezent cea mai profundă acoperire 5G din lume. Staţia 5G este centrul de control al datelor integrate. Datele de la sute de utilaje aflate în faza de exploatare sunt transmise către acest centru, prin intermediul 5G, înainte de a fi transmise la centrul nostru de expediere şi comandă, de pe teren”, a explicat Wang HaiGang.

De asemenea, staţia 5G primeşte semnale de control de la centrul de expediere şi comandă de pe sol pentru a controla utilajele miniere, asigurând astfel o producţie „sigură şi la timp”.

„Avem o staţie de bază 5G dezvoltată în comun de grupul China Mobile şi Huawei, la care este ataşată şi o antenă ce permite comunicarea mobilă şi livrarea instrucţiunilor de control pe o distanţă între 500 – 1.000 de metri.”

Wang HaiGang consideră că tehnologia 5G poate transforma industria producătoare de cărbune într-una mai sigură şi mai „inteligentă”. „5G permite o monitorizare mai sigură, fiabilă şi mai eficientă a mineritului prin încărcarea datelor în timp real. 5G-ul permite transmiterea în timp real a materialelor video HD de la zeci de echipamente, astfel încât operatorii de la sol pot observa extracţia în timp real.”

Şi Lyu Le, technical director of the Energy Industryelligent Mine, consideră că tehnologia 5G poate „umple golurile” din industria minieră tradiţională, prin furnizarea de date complexe şi în timp real.

„Am dezvoltat staţii de bază 5G specifice mineritului pentru a permite reţelei o viteză de răspuns mare. De asemenea, oferim trei tipuri de aplicaţii 5G pentru utilizatorii obişnuiţi, deoarece ne-am dezvoltat reţeaua proprie 5G. În continuare, sperăm să implementăm tehnologia 5G şi în cadrul minei de cărbune Modibo”, a adăugat Lyu Le.

Informații contact