Listing Image
Alege o categorie
Garanția disponibilității și securității datelor, costul redus și adăugarea constantă de noi funcționalități fac din Azure Site Recovery liderul pieței globale Disaster Recovery-as-a-Service.
Azure Site Recovery (ASR) vine cu o serie de avantaje competitive:
- Este un serviciu independent de tehnologie – Cu ajutorul ASR puteți replica mașini virtuale dezvoltate pe Hyper-V sau VMware, VM-uri găzduite în Azure, servere fizice care rulează sub Windows sau Linux și workload-uri specifice mediului enterprise (precum SAP), atât către Azure, cât și către site-urile DR secundare operate on-premises. Schema de Suport pentru VMware și serverele fizice vă oferă informații detaliate despre procesul de replicare și vă ajută să verificați ce tipuri de workload-uri puteți migra cu ajutorul ASR.
- Este ușor de dezvoltat și gestionat – Microsoft vă pune la dispoziție o documentație amplă despre cum puteți calcula capacitatea de care aveți nevoie. Pentru aceasta puteți accesa instrumente precum Azure Site Recovery Deployment Planner și Azure Site Recovery Capacity Planner care vă oferă informații complete.
- Oferă garanția unui nivel superior de disponibilitate a datelor – ASR este special conceput pentru a garanta reziliența datelor, integrand funcționalități automate de failover către un Data Center Microsoft secundar, fără a intercepta datele aplicațiilor. Ca toate serviciile Microsoft Azure, ASR beneficiază de un SLA pentru uptime-ul serviciilor de 99,9%.
- Include opțiuni de prioritizare a recuperării aplicațiilor – ASR vă permite să controlați în detaliu și să stabiliți ordinea în care doriți ca sistemele de business să fie restaurate în funcție de nivelul de criticitate al acestora. Soluția Microsoft orchestrează automat procesele de recuperare a serviciilor utilizând selecția și ierarhia predefinită, asigurând astfel repectarea indicatorilor RTO și RPO în conformitate cu cerințele de business.
- Beneficiați de un RTO competitiv – Pentru fiecare instanță protejată prin scenariul “On-Premises-to-On-Premises Failover”, ASR permite obținerea unui Recovery Time Objectiv avantajos – care poate fi scăzut prin integrarea Azure Traffic Manager – și o disponibilitate a serviciilor de Site Recovery de 99,9%. Pentru instanțele configurate pentru “On-Premises-to-Azure” și “Azure-to-Azure Failover”, RTO este de aproximativ două ore.
- Simplifică realizarea testelor de failover – În mod tradițional, testarea periodică a planurilor de continuitate a afacerii necesită o planificare atentă și timp pentru executare, este costisitoare și poate genera downtime-uri neplanificate. Cu ASR însă puteți realiza acest proces “din mers”, fără a genera vreun efect perturbator la nivelul activităților de business. Puteți astfel proba capacitatea instituției/companiei de a efectua testările periodice necesare evaluării eficacității măsurilor tehnice și organizatorice luate – o altă condiție stipulată de GDPR.
- Aveți siguranța protejării datelor – ASR utilizează criptarea datelor atât pentru cele aflate în trafic, cât și a celor staționate în Azure, oferind și opțiuni de management al cheilor de criptare. În plus, Azure are cel mai înalt nivel de certificare și conformitate cu standardele de securitate dintre furnizorii de servicii Cloud la nivel global (ISO 27018, ISO 27001, ITAR, CSA, DISA Level 2, CJIS, EU Safe Harbour, HIPAA/HITECH, etc.).
- Poate fi utilizat și ca instrument de migrare în Cloud – Menirea ASR este de a gestiona și orchestra recuperarea în caz de dezastru a mașinilor on-premises și a VM-urilor din Azure, însă poate fi utilizat și pentru migrarea în Cloud-ul Microsoft. Procedura este parțial identică, însă presupune parcurgerea unei secvențe automate de pași după finalizarea migrării.
- Beneficiați constant de noi funcționalități – Microsoft extinde continuu suportul ASR adăugând noi funcționalități. De exemplu, la începutul acestui an a fost anunțată introducerea suportului pentru serverele cu sistem de boot UEFI, extinderea suportului pentru migrarea în Azure a serverelor găzduite în platforme Cloud publice sau private și introducerea funcționalității “Linux disk support”, care elimină o serie de restricții cu care se confruntau companiile la migrarea serverelor Linux virtualizate.