Un proiect inedit, finanțat din fonduri europene, va fi implementat în premieră la Spitalul Județean din Timișoara. Este vorba despre cea mai performantă soluție de digitalizare la nivel global, variantă existentă în majoritatea spitalelor din SUA și în marile unități sanitare din Europa.
Conducerea celui mai mare spital din vestul țării a anunțat că prin Programul Operațional Infrastructura Mare au fost obținuți 10 milioane de euro. O parte din sumă este alocată proiectului de digitalizare.
„Împreună am demonstrat că se poate! În cea mai încercată perioadă a sistemului medical din întreaga lume, am luptat și am accesat pe fonduri europene un proiect în premieră în Europa de Est în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență «Pius Brînzeu» din Timișoara, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020). Am obținut 10 milioane de euro pentru spital în această rundă, finanțare cu fonduri europene nerambursabile din programul POIM 2014-2020. Din acest total, pe lângă celelalte îmbunătățiri aduse spitalului, echipa nou-formată de implementare a proiectului CAPACOV, formată din Asist. Univ. dr. Andreea Rață în calitate de Manager Proiect, Asist. Univ. dr. Alexandru Rogobete în calitate de Responsabil Expert Tehnic și echipa administrativă a spitalului, a finalizat cel mai important și strategic proiect pentru întreaga regiune de vest a României, în valoare de peste 18 milioane de lei”, a transmis Raul Pătrașcu managerul Spitalului Județean.
Începând din această toamnă, întreaga activitate a celui mai critic segment – Clinica de Anestezie și Terapie Intensivă și Blocurile Operatorii – se va desfășura prin intermediul sistemului medical digital.
„S-au semnat contractele de furnizare pentru cea mai performantă soluție de digitalizare la nivel global, existentă în majoritatea spitalelor din Statele Unite ale Americii și în cele mai mari spitale universitare din Europa. Funcțiile vitale ale pacienților, tratamentele, consulturile interdisciplinare, imagistica și întreg managementul clinic, operator și educațional va fi gestionat prin intermediul sistemului digital, fiind crescute semnificativ calitatea actului medical, performanța și siguranța pacienților. Se elimină întârzierile și se eficientizează derularea actului medical”, a mai transmis Raul Pătrașcu.
Mai mult, odată cu digitalizarea unui segment atât de complex din spital, se vor realiza economii esențiale la bugetul spitalului prin transparentizarea și eficientizarea consumului de medicamente și consumabile medicale și optimizarea resursei umane.
„Mulțumesc întregii echipe alături de care am luptat pentru realizarea acestui proiect complex, fără întârzieri sau vicii de procedură. Mulțumiri speciale domnului Prof. Dorel Săndesc, șeful Clinicii ATI, pentru tot suportul substanțial acordat în derularea acestuia. Acesta e doar începutul! Doresc să continui alături de familia Spitalului Județean pentru a transforma unitatea în una de talie Europeană și primul spital din țară complet digitalizat”, a mai spus managerul Spitalului Județean.
Sursă Știre: expressdebanat