Proiect de peste 13 milioane de euro pentru lucrări de infrastructură în Ploieşti

Listing Image
Alege o categorie

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a semnat, luni, 8 septembrie 2020, un contract de finanţare în valoare de peste 13 milioane de euro pentru lucrări de infrastructură în zona de vest a oraşului.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Ploieşti, proiectul “Modernizare strada Gh. Grigore Cantacuzino în zona Pasaj CFR Podul Înalt prin lărgire la 4 benzi, reabilitare strada Gh. Grigore Cantacuzino, tronson Şoseaua Vestului – limită oraş, inclusiv terminal multimodal” este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, are o valoare de 65.554.957.34 lei şi o durată de implementare de 45 de luni.

Principalul scop al acestui proiect îl reprezintă asigurarea unui serviciu eficient de transport public de călători în vederea reducerii numărului de deplasări cu transportul privat (cu autoturisme) şi reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport.

În cadrul proiectului vor fi realizate lucrări de sprijinire în zona pasajului Podul Înalt, va fi realizat un terminal multimodal, va fi reconfigurată strada Gh Ghrigore Cantacuzino, va fi extins carosabilul în zona pasaj CFR Podul Înalt, de la o banda pe sens la două benzi pe sens, vor fi amenajate sensuri giratorii, infrastructură pentru închiriere biciclete bike rental / bike sharing, piste de biciclete, platforme park&ride, un sistem de e-ticketing, vor fi modernizate staţiile de aşteptare călători, iar aria de acoperire a sistemului de management al traficului va fi extinsă. AGERPRES