Proiect european de peste 26 mil. euro pentru modernizarea sistemului de transport public din municipiul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna

Listing Image
Alege o categorie

Primăria Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, a accesat un proiect european de 127 mil. lei (peste 26 mil. euro) pentru dezvoltarea infrastructurii de transport public, construirea unei reţele de piste pentru biciclete şi extinderea şi modernizarea rutelor pietonale din municipiu. Cele 9 componente ale proiectului includ modernizarea sistemului de transport public, achiziţionarea a 12 autobuze electrice ecologice, construirea unui nou amplasament în Parcul Industrial de la Câmpul Frumos, modernizarea şi crearea a 64 de staţii de transport public şi construcţia unui nou terminal în strada Berzei, un sistem de management al traficului, amenajarea căii de rulare a infrastructurii rutiere pe care circulă transportul public, amenajarea trotuarelor şi realizarea unor piste pentru biciclişti.

Staţiile de transport public vor fi echipate cu un afişaj de informaţii, un sistem de monitorizare, WiFi şi vor fi instalate mai multe aparate de cumpărare a biletelor. Pentru a dezvolta transportul public inclusiv în afara oraşului, la ieşirea de sud a oraşului va fi construit un terminal de pasageri, unele dintre rutele actuale vor fi renovate, iar autobuzele vor circula pe un traseu extins. Este planificată şi crearea mai multor intersecţii semaforizate controlate, introducerea unui sistem de gestionare a traficului cu un sistem de monitorizare şi colectare a datelor, toate acestea urmând să permită monitorizarea în timp real a flotelor de trafic şi autobuze, precum şi transmiterea informaţiilor către pasageri. Pentru a facilita transportul pietonilor şi al bicicliştilor, un total de 13,64 km de trotuare şi 5 străzi pe care circulă transportul public vor fi reabilitate. Va fi pus în funcţiune şi un sistem de închiriere de biciclete, format din 17 staţii inteligente de închiriere de biciclete, 230 de biciclete şi 12 triciclete.

Informații contact