Proiecte pentru mobilitate urbană de aproape 30 de milioane de euro, în Municipiul Hunedoara

Listing Image
Alege o categorie

Trei proiecte pentru mobilitate urbană, în valoare totală de aproape 30 de milioane de euro, urmează să fie implementate în municipiul Hunedoara. Acestea sunt finanțate din fonduri europene, prin Agenția de Dezvoltare Regională Vest și urmează să schimbe „fața” mai multor zone din municipiul Hunedoara.

Proiectele sunt rezultatul muncii echipei din cadrul Biroului „Proiecte cu finanțare europeană” al Primăriei municipiului Hunedoara și vor fi implementate în perioada octombrie 2020 – decembrie 2022. Cele trei proiecte sunt împărțite pe coridoare (Est, Vest și Central) și vizează atât construcția unor noi alei pietonale în Centrul vechi și în Centrul civic al orașului, precum și modernizarea transportului public în municipiul Hunedoara.

„Aceste proiecte curajoase nu ar fi existat fără echipa de la Biroul de proiecte din primărie, alături de care am conceput aceste transformări radicale prin care vor trece mai multe zone ale orașului și le mulțumesc ori de câte ori am ocazia pentru munca pe care o depun pentru locuitorii întregului oraș. Semnalele sunt deja foarte bune, oamenii cu care am stat de vorbă s-au arătat foarte încântați, mai ales că zone precum Sanitas, Cora și chiar Centrul vechi nu au mai beneficiat de reabilitări de foarte mulți ani”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara. Zona Sanitas, zona Cora, Aleea Ciprian Porumbescu, zona scărilor de la Poliție („La Trepte”), centrul vechi, Aleea Maior Stângă care duce spre Castelul Corvinilor – vor fi transformate complet. Vor fi reabilitate trotuarele și partea carosabilă de pe străzile Eroilor, Buituri și Mureșului (Micro 5), vor fi construite piste de biciclete pe o lungime de 3 km, vor fi modernizate 32 de stații de autobuz existente și create 6 noi stații pentru călători, vor fi achiziționate 20 de autobuze hibrid și 20 de stații de încărcare pentru acestea. Autobuzele vor merge la autobaza nou construită din Hășdat. De asemenea, pentru un transport ecologic și sănătos, vor fi achiziționate 358 de biciclete care se vor putea închiria de la cele 11 stații din oraș.