Apelul BlueBio
Apelul BlueBio
Status: Activ
Buget: 1,5 milioane EUR pe propunere
Termen limită: 14 septembrie 2020
Prin acest apel se urmăreşte facilitarea transferului (logistică, conservare și transport) de resurse bio de la recoltă (captură sau producție) la prelucrare, pentru a asigura trasabilitatea, calitatea, sustenabilitatea și cantitatea necesară sau pre-procesarea bio-resurselor,cu scopul transformarii acestora în produse pentru piață.
Depunerea și evaluarea se vor face în două etape (pre-propuneri și propuneri finale). Consorțiile pre-propunerilor câștigătoare vor fi invitate să depună propunerile finale. Acestea vor fi evaluate la nivel internanațional pe următoarele criterii comune: excelență, impact, calitatea și eficiența implementării.
Instituțiile care aplică pentru finanțare trebuie să fie eligibile conform regulilor naționale/regionale de finanțare.
Pot participa parteneri de tipul: companii (IMM-uri, întreprinderi mari), organizații de cercetare (institute de cercetare, universități, etc.).
Consorțiul transnațional trebuie să fie format din cel puțin trei persoane juridice (şi maximum 10) eligibile, independente, din cel puțin trei țări partenere BlueBio enumerate în textul apelului. Participanţii cu fonduri proprii nu sunt incluşi în acest număr.
Următoarele condiţii trebuie indeplinite:
- toate propunerile trebuie să implice atât organizațiile de cercetare, cât și parteneri din industrie;
- cererea trebuie să fie redactată în limba engleză;
- proiectele trebuie să aibă o durată maximă de 36 de luni;
- bugetul total solicitat nu trebuie să depășească 1,5 milioane EUR pe propunere (finanțarea solicitată).
- bugetul total eligibil al unui partener (ţară) nu poate depăși 60% din bugetul total eligibil al proiectului pentru a realiza parteneriate echilibrate și pentru împarțirea riscurilor și a responsabilităților.
Aria prioritară: avansarea sistemelor de aprovizionare
Pentru a continua avansarea bioeconomiei albastre, cercetarea și inovarea trebuie să-și sporească atenția asupra sistemelor de aprovizionare ale lanțurilor valorice ale bioeconomiei albasre din Europa, pentru a-și debloca potențialul. Propunerile de proiect trebuie sa abordeze în mod clar:
- provocările sistemelor de aprovizionare, putând ajunge la celelalte părți ale lanțului valoric, deoarece poate fi relevant pentru provocarea sistemului de aprovizionare (furnizori pentru producătorii primari, producătorii de biomasă, conversie, produse și piață).
- aspecte de logistică și transport de la producători la piețe, de la sortare, manipulare, uscare/răcire și alte tehnici de conservare sau pre-procesare, care acoperă resursele biologice utilizate pentru alimente, furaje, produse farmaceutice etc.
Mai multe detalii găsiți pe website-ul programului BlueBio.
Răspunsuri