Licitatia pentru strategia smart city a Capitalei la final

Arcul de triumf din articolul bucuresti smart city

Licitatia pentru strategia smart city a Capitalei: Primaria a primit doar doua oferte, de la un grup de firme condus de Deloitte, respectiv de o asociere condusa de Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA)

Primaria Capitalei a primit doar doua oferte de realizare a unei strategii pentru dezvoltarea unui oras inteligent (smart city), care au fost depuse de doua asocieri, conduse de compania de audit si consultanta Deloitte, respectiv de Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), conform datelor publicate pe portalul e-licitatie.ro.

Prima oferta a fost depusa de compania Deloitte Consultanta SRL, una dintre entitatile detinute de compania de audit si consultanta Deloitte, care are drept terti sustinatori si subcontractanti alte entitati ale sale (Deloitte Audit, Reff si Asociatii SCA, Deloitte Consulting BV) si subsidiara locala a companiei daneze Ramboll.

Conform datelor de pe pagina web proprie, compania Ramboll este specializata in activitati in domeniul apei, ingineriei si managementului. “Ramboll Group are aproximativ 13.000 de specialisti dedicati, care opereaza intr-un vast context international din 300 de birouri in 35 de tari.

Ramboll Romania are peste 80 de consultanti interni, specializati in consultanta pentru apa, inginerie si management. Cu o solida baza locala, sustinuta de cei peste 13.000 de angajati ai grupului, biroul Ramboll din Romania ofera servicii de un inalt profesionalism si solutii totale bazate pe cunostinte.

Oferim o serie intreaga de servicii din domenii variate, de la cercetare, studii si analize, dezvoltare de concepte, planificare si proiectare in detaliu, pana la management de proiect, dezvoltarea capacitatii, implementare, functionare si mentenanta”, conform datelor de pe pagina web a companiei.

Ramboll South East Europe SRL a avut in 2016 afaceri de 11,6 mil. lei, de aproape cinci ori mai mici decat in anul anterior, si un numar mediu de 79 de angajati, fata de 87 in 2015.

Cea de-a doua oferta a venit de la o asociere condusa de SNSPA, ceilalti asociati fiind Universitatea Politehnica din Bucuresti si alte 3 organizatii, respectiv Organizatia Romana pentru Implementarea Sistemelor Inteligente de Transport – ITS Romania, Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei si Alianta Dunareana pentru Securitate Informatica.

Organizatia Romana pentru Implementarea Sistemelor Inteligente de Transport – ITS Romania a fost infiintata in anul 2011 si a avut in 2016 venituri totale de 620.955 lei si cheltuieli totale de 804.143 lei.

Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei a fost infiintata in 2007 si a avut in 2016 venituri totale de 1.560.649 lei si cheltuieli totale de 1.834.261 lei. Alianta Dunareana pentru Securitate Informatica a fost inregistrata in anul 2015 si a avut in 2016 venituri totale de 7.700 de lei si cheltuieli totale de 31.077 lei.

In licitatie a mai fost implicata si compania de audit si consultanta KPMG, care nu a depus insa si o oferta. KPMG contestase anterior unele dintre prevederile din caietul de sarcini, care a fost insa respinsa de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC).