Managementul infrastructurilor critice în timp real

managementul-infrastructurilor-critice-in-timp-real

Conferință

4 noiembrie, ora 09:30

București, Double Tree by Hilton Bucharest Hotel

banner_300x250

Eveniment organizat împreună de iBusiness România şi Agora Group, primul dintr-o serie de trei conferinţe care abordează sectoarele de energie, petrol şi gaze naturale, toate reunite sub tema generală: “Infrastructuri Critice, Operations Intelligence şi IT – un trio de bază în era digitală.

Suntem cu toţii de acord  asupra importanţei infrastructurilor critice care, prin definiţie, conectează instituţii, companii, oameni asemenea unui sistem nervos digital care practic susţine economia naţională şi este o parte importantă a strategiilor naţionale de securitate şi apărare. Gestionarea infrastructurilor critice necesită implementarea unor paşi esenţiali pentru asigurarea controlului şi a instrumentelor pentru a acţiona în timp real. Acesta este rolul vital pe care îl joacă IT-ul şi aceşti paşi reprezintă principalele teme de discuţie ale conferinţei noastre.

Cum definim infrastructurile critice din sectoarele mai sus menţionate? După rolul pe care îl joacă în cadrul reţelei: producţie, transport, distribuţie şi aprovizionare. Este o reţea ale cărei componente trebuie gestionate şi sunt decizii de luat pe măsură ce situaţiile evoluează.

Atunci când vorbim despre conectarea şi supravegherea infrastructurilor critice ne referim la diverse bunuri pentru schimbul de informaţii, partajarea de date, deci, putem considera că mai multe bunuri, mai mulţi senzori, mai multe date şi analize fac ca industriile consumatoare de bunuri să intre într-o nouă era a managementului de bunuri, una fără precedent în ceea ce priveşte conectarea şi informaţia. Acum mai mult ca niciodată, utilităţile (şi îndeosebi infrastructurile critice din sectoarele mai sus menţionate) trebuie să poată să aducă împreuna tehnologii şi sisteme disparate pentru a întelege mai bine complexitatea acestor structuri şi pentru a o gestiona corespunzător.

Trebuie deasemenea, cu suportul reţelelor de telecomunicaţii să partajeze informaţiile în timp real între toate entităţile implicate în lanţul furnizării de utilităţi, ceea ce duce la mecanisme de reacţii în orice situaţii.  O componentă cheie în adresarea acestor nevoi este construirea unei conexiuni  implicite între tehnologia informaţiei (IT) şi tehnologia operaţională (OT) – atât la nivel de tehnologii, cât şi la cel organizaţional.

Pentru înregistrare la eveniment http://smartenergysolutions.ro