Toyota lansează un prototip de oraș conectat

Pentru a testa posibilitățile de progres în ceea ce privește vehiculele autonome și dezvoltarea facilităților de Mobility as a Service (MaaS), a doua cea mai mare companie de automobile din lume, Toyota, va începe să construiască, în 2021, un nou prototip de oraș conectat. Această inițiativă reprezintă unul dintre cele mai mari experimente tehnologice din lume!
Noul prototip de oraș conectat
Conform CEO-ului Toyota, Akio Toyoda, compania plănuiește să construiască un oraș al viitorului. Compania îl numește un „laborator viu”, care va fi gazda mai multor tehnologii interconectate, cu roluri multiple. Acesta va include elemente precum robotică, Inteligență Artificială, vehicule autonome, IoT, case inteligente, energie verde, ș.a.m.d. Prototipul se numește Woven City și va fi construit pe o suprafață de 175 de acri, situată la baza Muntelui Fuji, Japonia. Conform declarațiilor companiei Toyota, 2.000 de oameni vor locui în noile gospodării SMART și vor testa tehnologii avansate.
Woven City
Orașul va fi construit de la 0. Acesta va dispune de sisteme subterane de filtrare a apei și zone de stocare și alimentare cu hidrogen. Gospodăriile inteligente vor avea sisteme robotice și senzori IA, pentru a realiza treburile casnice precum: reaprovizionarea cu alimente, aruncarea gunoiului și verificarea stării de sănătate a membrilor care locuiesc acolo. Totodată, fiecare clădire a orașului conectat va fi făcută din lemn, astfel încât să fie redusă la minimum cantitatea de emisii de carbon. Fiecare acoperiș al clădirilor va avea panouri solare pentru a genera energie durabilă. Însă, hidrogenul va fi combustibilul principal utilizat pentru a genera electricitate pentru întreg orașul. În ceea ce privește mobilitate urbană, vehiculele cu baterii electrice și complet autonome e-Palettes ale companiei vor fi integrare în acest peisaj al mobilității urbane și vor fi folosite pentru transportul bunurilor și al oamenilor.
Răspunsuri